MALZEMELER
- 1 kilo ayıklanıp kılçığı çıkarılmış hamsi
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı çarliston
- yarım demet maydanoz
- limon,tuz,karabiber
Soğanı küçük küçük doğrayalım .Üstüne de kırmızı çarlistonları da aynı şekilde doğrayalım. Maydanozları da kıyalım. Üzerine tuzu karabiberi ve bir limonun yarısını sıkalım karıştıralım. Ayıklanmış hamsileri bir sıra yağlanmış tepsiye dizelim. Tuz ve karabiber serpelim. Üzerine de sebze karışımından koyalım.
Tekrar bir sıra daha hamsimizi dizelim üzerine alttakilere eşit gelecek bir şekilde dizelim .Tuz ve karabiber serpelim kalan limonuda sıkalım 200 dereceye getirdiğimiz fırına kızarıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Afiyet olsun...
7 yorum:
bende balığa bayılırım buda nefis görünüyor ellerine sağlık :)
balık çok lezzetli ve çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
Senem hanım, muhteşem olmuş ayrıca çokta iştah açıcı Ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor.
Saygılar.
bu halini ilk defa görüyorum.mutlaka denenecek ellerine sağlık
Off off off yeme de yanina yat!! Ellerine saglik canim!!
Hamsinin her türlüsü tercihimdir.Öylede güzel dizmişsinki,..İtina 10 numara canısı..Ellerine sağlık.
Senemcım ne harıka bır göruntu bayıldım bende bır balık delısıyım yemeye basladığım zaman balığı tekrar hemen bu tarıfı deneyeceğim sevgiler
Butun tarıfler ve bılhassa görsellık muhteşem ellerıne sağlık
Yele Gumus
Yorum Gönder