| Tokat Tarhanası |
Malzemeler:
- 3-4 Adet sıkma tarhana
- 2 büyük baş kuru soğan
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- Nane,kırmızı pul biber
- Öncelikle tarhanaları ıslatmanız gerekiyor. Yarım saat soğuk suda bekletip tarhananın üzerinde oluşabilecek tozları gidermek için yıkayıp kaynar suda 2-3 saat bekletin.
- Daha sonra bunları elimizle mıncıklayarak iyice dağılmasını sağlayalım.
- Soğanları küçük küçük doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım
- Kavrulan soğanların üzerine tarhanaları suyu ile beraber ekleyelim.
- Kaynar suyu da 4 parmak geçecek kadar koyalım ve tuzunu ekleyelim
- Yarım saat kırk dakika çorbamız pişecek
- Arada suyuna kontrol edelim koyulaşırsa kaynar su ekleyelim.
- Piştikten sonra tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp üzerine döküp servis edelim afiyet olsun..
Tarhana tarifi, buğday tarhanası, tokat tarhanası, tarhana, sıkma tarhana, döğme tarhana, tsrhana nasıl pişirilirir, yoğurtlu tarhana

6 yorum:
şu kış aylarında sıcak sıcak ne sararki.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
Of of çok severim vallahi, nasilda nefis olmus ellerine saglik
canım hediye kazanmıssın.ilk tebrik eden ben oluyum istedim.gülerek kullan canım.öpüyorum.
evet hediye kazanmışım teşekkür ederim sevdacım hayatta amorti bile kazanmayan ben bir hediye kazandım.Şimdi yeni yılda aldığım kararların içine tüm çekilşlere katılmayıda eklemem gerek :))
merhaba ,tarifleriniz çok güzel,teşekkür ediyorum çok kendi adıma,ayrıca eşim tokatlı olduğu için tokat yemeklerine ilgim var benim de ,bu yüzden üsküdardaki dükkanın yerini tarif etmenizi isteyecektim..sevgiler.
Canım hoşgeldin öncelikle. Üsküdardaki dükkan belediyenin arkasında sarıtaş et ve cami var hemen onun karşısında bakliyat satan dükkanlar var dükkanın ismi Tokat malzemeleri diye geçiyor.Ordan temin edebilirsin. ben bugünde gidip alacağım kalmadı evde.
Yorum Gönder