Bu tarif sıcak sıcak yeni çıktı fırından :)) Gerçekten bugünkü iftar menümüz. Yanınada bir güzel şeker pare tatlısı ile damak tadımızı pekiştirdik. Eh üstünede bir çay gider deyilmi . Oda ocakta kaynamakta :)
| Patlıcanlı Tepsi Kebabı |
Malzemeler:
- 1 Kilo Kiyma
- 200 gr Kuyruk yağı
- 3-4 Adet patlıcan
- Tuz, karabiber, pul biber
- Domates
- Soğan
- Sivri Biber
| Patlıcan Kebabı |
Yapılışı:
- Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
- Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
- Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
- Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
- Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin.
2 yorum:
ooohhhh öyle güzel sıralamışsın ki, ellerine sağlık, nefis...
nefis gözüküyor
eline sağlık
Yorum Gönder