Bu tarifimi yapalı neredeyse bir sene olacak ben resimleri karıştırırken resim o kadar hoşuma gitti ki neden daha önce koymadım diye düşündüm . Zamanı gelmiştir deyip bilgisayarın tozlu klasöründen hatta virüslü desem daha iyi olur trojanların cirit atıyorda :)) Çıkartıp önünüze yeni yapmış gibi koyuyorum efendim .Yerseniz tabii :))
| Kabak Kavurması |
MALZEMELER:
- 2 Adet kabak
- 1 Adet soğan
- 1 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- dereotu
- 4-5 dal nane
- tuz , karabiber
- 4-5 adet sarımsak
YAPILIŞI
- Öncelikle tüm malzemeleri doğramamız gerekiyor. Patatesler ve kabaklar küp küp doğranacak.
- Domateslerinde kabukları soyulup doğranacak.
- Soğanlar yemeklik olacak. Biberlerde halka halka olacak.
- Soğanları sıvı yağda kavurmaya başlayalım.
- Daha sonra üzerine patatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim 4-5 dakika kavurduktan sonra kabakları atalım. Beraber kavurmaya devam edelim. Ardından biberleri ve sarımsakları da ilave edip kavurma işlemi sebzelerin dişe gelecek şekilde olana kadar devam edecek eğer dibi sarıyorsa 2 kaşık kaynar su ilave edip kavurmaya devam edin.
- En sonunda tuzunu baharatlarını dereotu, nane ve domatesini ilave edelim.Kabağı kapalı olarak 5 dakika pişirelim .
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder