![]() |
| Çıtır Patates Kızartması |
Patatesleri doğrayıp soğuk suyun içine alıyoruz. Bolca yağı kızdırıyoruz ve soğuk sudan aldığımız pateslerin yarısını tencereye atıp kızartmaya başlıyoru. Püf noktası burası'' dikkat ''tam kızarmadan alıp tel süzgeçte bekletiyoruz. Yağın ısısı azaldığı için iki üç dakika daha kızmasını bekledikten sonra diyer kızarmayan patatesleri atıyoruz. Bunlarda tam kızarmadan alıyoruz ve ilk attığımız patatesleri tekrar yağın kızmasından sonra içine atıyoruz. Bunlarda kızardıktan sonra diyerlerini atıyoruz ama yağı tekrar ısındıktan sonra .İki kere pişiriyoruz patatesleri. Ama mutlaka soğuması gerekiyor ikinci kızartmayı yapmadan önce. Bu şekilde ön kızartma yapıp dipfrize de atabiliyorsunuz. Afiyet olsun ...

6 yorum:
Çok severim ..
Teşekkürler :))
birde patatesin cinsine bağlı aslında çıtır patates
kumlu patates olmaması lazım ki çıtır olsun
bende cips yaparken
incecik doğradıktan sonra yarım saat buzlu suda bekletiyorum
bekletmeyide buzdolabında yapıyorum tabiki
sonra suyunu iyice süzüp kızgın fındık yağında kızartıyorum.
bazen bu aşamada baharatlıyorumda
çıtır çıtır cipslerim oluyor :)
en azından hazır paketlerde olanlardan daha sağlıklı
ne yağı kullandığımı biliyorum ve yağı defalarca kullanmıyorum :)
buzlu suda bekletildigini bilmiyordum sayenizde bişey ögrendim teşekkür ederim senem hanım elinize saglık:)
Gerçekten güzel bir buluş bunu anneme de söyliyim:)
muhabbetin dediği gibi patatesin cinsi çok mühim. Kızartmalik patates daha lezzetli ve daha iyi sonuç veriyor. Çok fazla kızarttıgım zaman senin yöntemi uyguluyordum. Ertesi güne bırakmadım ama o gün çıtır çıtır oluyordu. Eline sağlık bebeğim. :) öptüm.
ellerine sağlık Senemciğim güzel bir uygulama bu değerlendireceğim canım..
Yorum Gönder