- 1 Kilo kuzu döş yağıyla çekilmiş dana kıyması
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1 yumurta
- yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay bardağı süt
- karabiber
- kırmızı pul biber
- acılı köri
- kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
- Kasabınızdan etinizi çektirirken yarı yarıya olsun. Kızartırken yağ koymayacağınız için oranı yeterli gelecektir.
- Ekmeyi ufalayıp rendelediğiniz soğanlarla karıştırın.
- Süt ve karbonatla iyice karıştırın.
- Baharatları, ve maydanozu katın
- Sarımsakları iyice dövüp ilave edin ve yumurtasını da kırdıktan sonra iyice özleşene kadar yoğurun.
- Buzdolabın da ağzı kapalı olarak en az bir saat dinlendirin köfte hamurunu.
- Dinlenen köfte hamurlarını istediğiniz şekli verip seramik tavada yada ızgarada yağzıs olarak kızartın.(Dökümde kızartacaksanız düz olanını tercih edin yoksa kuruyor)
- Kızartma yaparken önce hızlı ateşte önlü arkalı mühürleyip daha sonra daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Yanında elma dilimli patates yapmak isterseniz. İnce kabuklu taze patatesleri uzun uzun doğrayıp bir kasede tuz bir iki yemek kaşığı zeytin yağı kekik , pul biber ve biberiye katıp harmanladıktan sonra yağlı kayıt serili tepside iyice kızara kadar 180 derecede pişirin. Afiye olsun...

10 yorum:
bugün yedik afiyetleee:D...
ellerine sağlık canım
en lezzetliside bu anne köftesidir canım.ben hala annemim yaptığı köfte gibi yapamıyorum.o lezzet başka oluyor.ellerine sağlık canım.tabağı alıp kaçıyorum.sevgiler canım.
Senem hanım, tarif süper.Hemde sarımsaklı. Çok güel, deneyeceğim, elinize sağlık
Looking at it makes me salivate:))
anne köftesi gibisi yok tek geçerim=) ellerine sağlık
ne hoş bir tabak canım çektii :) ellerine sağlık kuzumm
ellerine kollarına sağlık nefis görünüyor
Off canim harika bir tabak yaaa, tam öglen vakti üstelik :(( Ellerin dert görmezsin özletme kendini :)
merhaba,
yarım kilo kuzu gömleği yarım kilo kıyma olarak mı çektirmeliyiz, bir de yumurta olmasa olur mu? köftelerim hiç güzel olmuyordu umarım bu tarifle başarılı olurum.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla
pinar
merhaba, aslında kasap bunu iyi ayarlıyor. Sanırım 3/1 kısmı kuzu gömleği oluyor. Yada hepsini koyun kıyması ilede deniye bilirsin. Bir tarif daha Denedim süper oldu oda içine süt katıyorum yarım çay bardağı hem beyaz oluyor hemde içi sulu oluyor. Yumurta bağlamak için çok güzel oluyor istersen koyma ama dağılmasını önlüyor.
Yorum Gönder