| KIRMIZI BİBER TURŞUSU |
MALZEMELER:
- 1 Kilo kırmızı çarliston biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Dereotu
- Tuz, karabiber,
- 1 talı kaşığı şeker
YAPILIŞI:
- Biberleri fırında arkalı yüzlü közleyin
- Daha sonra bir poşetin içine alın daha çabuk kabukları soyulur. 15 dakika beklesin bu şekilde
- Diyer yanda siz sarımsakları ezin ve baharatlarla yağı karıştırın. şeker ve tuz , sirkeyi ilave edin en sonunda biberleri eklediğiniz zaman dereotunu koyarsınız.
- Soyduğunuz biberleri içlerini temizleyip biraz suya tutabilirsiniz.
- Hazırladığını karışıma ekleyip buz dolabında iki üç saat kadar ağzı kapalı olarak bekledikten sonra yemeye hazır oluyor. Afiyet olsun...
3 yorum:
ben bunu pişirip yapıyorum
kahvaltıda çok güzel gidiyor :)
eline sağlık olsun
Kırmızı biberler bitmeden hemen yapayım, teşekkürler Senem hanım.
Ben bunu kahvaltıda seviyorum. Süper oluyor. Ellerine sağlık
Yorum Gönder