İlk gördüğümde bu pastaya saçaklı ismini takdım. Haklıyım ama deyilmi.Şekil itibari ile pastaneden araklama ,her zaman yaptığım pasta malzemeleri ile bir pasta tarifi vereceğim size. Bende yaparım yavv ne var bunda deyip üç saat de uğraşarak yaptığım bir pasta. Şunu anladım ben pasta şekillerinde fena çuvallıyorum. Ne videolar izledim. Adamlar beş dakikada bir pasta yapıyor. Ben geçtim beş dakikayı bir saate de razıyım. Sizlerin benden daha hızlı olduğunuzu var sayarak ve güvenerek veriyorum efendim tarifi. Vatana millete hayırlı olsun :)) şak şak şak şak......
- Pandispanya tarifi
- 6 yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 p kabartma tozu
- 1 p vanilya
Pastacı Kreması:
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 Paket vanilya
- 1 Litre süt
- 100 gr beyaz çikolata
- Üst kreması için için yapılan krem şanti den 4-5 yemek kaşığı
- 3 Adet Muz
Üst Kreması için:
- 2 paket Toz krem şanti
- 2 Çay bardağı Soğuk süt
Üzeri için
- Beyaz ve bitter kuvertür çikolata
YAPILIŞI:
- Pandispanya için yumurta beyazını ve sarısını ayırın. Beyazına sarı kesinlikle kaçırmayın.
- Yumurta beyazlarını mikserle 15 dakika şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın. Sert beyaz köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
- Diyer kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Beyaz karışıma önce yumurta sarılarını katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
- Sonrada kuru malzemeleri katıp. Tahta kaşıkla alttan üste çok fazla karışımı cıvıtmadan karıştırıp.18 cm lik yağlı kağıtla kapladığımız kalıplara dökün tezgahta azıcık dibini vurun kabarcıklar gitsin.
- Önceden ısıttığınız fırında 165-170 derecede pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp dinlenmesi için bir ızgara telinde bırakın.
- Pandispanyayı bir gece dinlendireceksiniz. aynı şekilde pastacı kremasını da yapabilirsiniz.
- Kremayı yapmak için yumurtaya tüm malzemeleri katıp çırpma teli ile çırparak sütü yedirin. Kısık ateşte dibi sarmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan kremanın altını kapatın içerisine beyaz çikolatayı katın.
- Bir yandan da çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
- Krema iyice soğuyana kadar ara ara karıştırmalısınız. Üzeri tutmaması gerekiyor.Krem şantiden 4-5 kaşık ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
- Krema soğuyunca krem şantiyi üstündeki tarife göre yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak sütünü çok koymayın. Katı olması gerekiyor.
- Artık pastamızı hazırlamaya geldi.Öncelikle pandispanyayı istediğiniz pata ayırın ben üç pata ayırmıştım.
- İlk katına şekerli süt ile ıslatın
- Üzerine pastacı kremasından spatula ile sürelim ve dilimlediğimiz muzları dizelim.Biraz daha krema sürüp bir kat pandispanya ile kapatalım.
- Aynı işlemleri bütün katlar içinde yapalım.Son patımız kapatınca üzerini ıslatmayalım.
- En son kata krem şanti sürülüp etrafını spatula ile düzeltilip buzdolabına 1-2 saat donması için bekletelim.
- Tekrar çıkarıp bir ince kat daha krem şanti sürelim.
- Kuvertür çikolatanız yoksa marketlerdeki çikolatada olur. öncelikle bitter çikolatayı rendenin ince tarafı ile rendeleyip. Pastanın yarısına gelecek şekilde elimizle kenarlarına yapıştıralım.
- Daha sonra beyaz çikolatayı çok keskin bir bıçakla yada sebze soyacağı ile uzun uzun olacak şekilde çikolata erimeden Resimdeki gibi rende yapalım.
- beyaz çikolatayı da bolca üstüne ve kenarlara gelecek şekilde yapıştıralım.
- İsteseniz benim gibi erittiğiniz beyaz çikolatayı ince çekilmiş fındık ile karıştırıp. Soğuyunca ufak misketler yapıp süslemek için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...
23 yorum:
kuzum yardımlarına ihtiyacım var bloğuma bak
:)
pasta da maşalah süper süper!
It looks very yummy!!.....Congratulations!!......Abrazotes, Marcela
Sanat eseri gibi olmuş..Yemeye kıyılırmıki??
:)
Off Senemcim çok güzel bir pasta kıyılıp yenmez. Ellerine sağlık canım Süper...
Sevgiler..
Bu çuvallanmış bir pastamı?Şakamı yapıyorsun?Harika görünüyor..
bu nasıl bir güzellik böyle canım.bakmaya kıyamadım.kesemye kıyabilirmiyim bilmiyorum yani.ellerine sağlık.öpüyorum çok.
canım bence çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgiler...
SACAKLAR ÇOK YAKIŞMIŞ
ELLERİNE SAĞLIK:)
BANA DA BEKLERİM:)))
Üç saate deymiş doğrusu harıka bır görüntü ellerıne saglık canım.
harika olmuş canım ellerine sağlık pasta yapmak zor gerçekten bende pek iyi değilim:)sevgiler
Biraz çuvalladım ama :) resim niye yarım sanıyorsunuz :D Bu pastanın aynısından eşim getirmişti ama nasıl felaketti içi sırf krem şanti yutarken mideniz kalkar. Ama şekli çok hoşuma gitti aynısını yapmak istedim görüntüde zorlandım Çünkü saçaklar zor yapılıyor önce bıçakla yapayım dedim olmadı. Aklıma soyacak geldi iş kolaylaştı. Ya bu dışını mermer gibi sıvıyorlarya ben onu bir türlü yapamıyorum :( Ama pandispanya fevkalede gözünüz kapalı yapın. Fatmacım sağolsun pandispanya tarifi onun
Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor sevgiler
Allah'ım sen benim kalbimi çaldın ya bu pastayla:))seviyorum seniiii..
Hey yavrum yaparım ben bunun aynından:))Çok da ukalayım ama:))
Soyacakta iyi fikir önümüzdeki hafta İstanbul da olacağım gelince ilk işim bu pastadan yapmak olacak:)
Ellerine sağlık canım..
Bir hafta kadar İstanbul,dayım görüşelim dersen telini mail at canım..
wowww...cok güzel olmus ellerine saglik....:-)
harişka görünüyor canım ellerine sağlık:)
bencede harika bir pasta olmuş görüntü nefis ellerine emeklerine sağlık...
Senemcim süpersin bi de kendini beğenmiyorsun, inanılır gibi değil!
sağolun kızlar :) bu arada zeynepcim istanbulda görüşelim bende isterim face den yazayım sana
ellerıne sağlık canım harıka olmus valla ben neden uşenıyorum bılmıyorum pastayla aram yok hiç en yakın zamanda barış ımzalamam lazım,sevgiler..
Canım benim bu kadar malzeme çok fena. Ocağa incir ağacı diker bu tarif. :)) Amaaaa ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. :)) Öpüyorum.
Merhaba ben yeni geldim:)Ne kadar güzel olmuş bu pasta böyle.Ellerine sağlık canım.Çok hoş bir görüntüsü var.
Ben de pastacı kremasını deneyeceğim, sonucu bildiririm:)
Valla güzel oldu :) Bugünkü blog yazımda da bahsettim:) Teşekkür.
Yorum Gönder