![]() |
| Balık çorbası |
Daha önce gitmiş olduğum İGLO etkinliğinde yağmıştım bu çorbayı. Benim gibi balık sevdalısıysanız mutlaka yapmalısınız.Tijen Aktay' a bu tarifi için teşekkür ederim.
MALZEMELER:
- 1,5 lt balık suyu yada sade su
- 200 gr İglo Alaska Mezgit
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kabak
- 1 adet pırasa
- 300 gr İglo Gurme karides
- 1 defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, portakal yada limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Sarımsakları da ince ince kıyın.
- Havuç ,pırasa ve kabağı jülyen doğrayın.
- Tereyağını geniş bir tencereye alın, eritin.
- Sebzeleri ve defne yaprağını ekleyip soteleyin.
- Unu ekleyip karıştırın. Un kavrulunca karidesleri ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra portakal yada limon kabuğu çok az rendeleyip mezgitleri de küp küp doğrayıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayan balık çorbasına krema ve yumurta sarısını ekleyip bir taşım kaynatın ve altını kapatıp servis edin. Afiyet olsun...

5 yorum:
Senemcim ne beceriklisin, öyle nefis görünüyorki, ellerin dert görmesin canım benim.
Valla denizden babam çıksa yerim:))ama bu tarif çok nefis görünüyor:))
geçen yılki iglo etkinliğinde Tijen cim bizlere de yapmıştı.
Sevgiler canım
denemem gereken tarifler arasina girdi.ellerine saglik.mutlu gunler.
bebeğim hiç göreşemiyoruzz özledim seni :)
ellerine sağlıkk bu arada nefis görünüyor hepsi :)
Yorum Gönder