Somum Somun Ekmek Tarifleri etkinliğimize sevgili
Feyza (feyzainthekitchen.blogspot.com) blogunun sahibi davetimi kırmayarak bu güzel tarifini gönderdi. Bu kadar özenip şahane tarif yolladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum
Beyaz İtalyan Ekmeği
Malzemeler:
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı instant maya
3/4 cup* sıcak peynir altı suyu (Eğer peynir altı suyunu nasıl elde ettiğimi merak ediyorsanız, Ev Yapımı Hellim Peyniri adlı kaydıma bakabilirsiniz.)
1 cup* ılık su
5 yemek kaşığı tereyağı
Tepsiye serpmek için:
Mısır unu
Arzuya göre üzerine:
Yumurta akı ve susam
*1 cup= 200ml'lik su bardağı
Mısır unu
Arzuya göre üzerine:
Yumurta akı ve susam
*1 cup= 200ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1. Tüm kuru malzemeyi kaseye koyup karıştırın.
2. Eğer kullanacağınız peynir altı suyu soğuksa, ısıtıp üzerine suyu ekleyin. Tereyağını dilimleyip erimesi için bu karışıma ekleyin.
3. Sıvı malzemeleri kuru malzemelerin içinde bulunduğu kaseye aktarın. Kasedeki tüm malzemeyi iyice karıştırıp hamur özleşinceye kadar yoğurun.
4. Kaç tane ekmek istiyorsanız, hamuru o kadar parçaya ayırın (Ben iki büyük, iki tane de nispeten küçük ekmek elde ettim). Ayırdığınız parçaları silindir haline getirip uçlarını daha sivri hale getirip ekmek şekli verin. Ya da hayalinizdeki şekli... :)
3. Sıvı malzemeleri kuru malzemelerin içinde bulunduğu kaseye aktarın. Kasedeki tüm malzemeyi iyice karıştırıp hamur özleşinceye kadar yoğurun.
4. Kaç tane ekmek istiyorsanız, hamuru o kadar parçaya ayırın (Ben iki büyük, iki tane de nispeten küçük ekmek elde ettim). Ayırdığınız parçaları silindir haline getirip uçlarını daha sivri hale getirip ekmek şekli verin. Ya da hayalinizdeki şekli... :)
5. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip her yerine mısır unu serpiştirin. Şekil verdiğiniz hamurları tepsiye koyup üzerini temiz bir bezle örtün. Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmasını sağlayın. 6. Hamurlar mayalandıktan sonra, dilerseniz üstlerine yumurta akı sürüp susam serpiştirin (Ben iki ekmeği sade, iki ekmeği de susamlı yaptım).
7. Daha önceden ısıtılmış, 220 derece fırında 25-30 dk kadar pişirin.
--
16 yorum:
ellerine sağlık feyza hanımın,senemim:)
bbennim haberim yoktu bu etkinlikten bakk:)
iliştirdim not defterime:)
muhabbetle canım..
Sevgili Senem,
Tarifimi yayınladığın için teşekkürler! Sayende bir sürü ekmek tarifi öğrenmiş olacağız.
Deneyenlere afiyet olsun!
sağol canım bende teşekkür ederim. ekmek dostları olduk hepimiz :)) Vallhi davul çaldım ona göre istiyorum tarif :)
Senem canım aklım midem her bir şeyim ekmekte kaldı desem .Acaba elimde yapabilirmiyim deneyim istiyorum da peynir suyu işi bozdu ev yapımı hellim peyniri nerede bir baksam ben .ellerine sağlık canım.
Se ve delicioso y esponjoso!!.....Abrazotes, Marcela
feyza hanımın ellerine sağlık senemcim harika görünüyor....
Sevgili Visnap,
Bu tarifin yazari olarak sunu soyleyeyim, peynir alti suyunu hazirlamak cok kolay. Evde bozulmaya yuz tutan sutleri peynir ve lor yapiminda kullanabilirsin. Olusan su da peynir alti suyu olacak. Eger merak ediyorsan benim bloguma bakabilirsin: http://feyzainthekitchen.blogspot.com/2012/03/ev-yapm-hellim-peyniri.html
Bu ekmek çok güzel olmuş ellerıne saglık.Ev ekmeklerını bende çok sevenlerdenım bu tarifi bende denıyecegım.
Bu ekmek çok güzel olmuş ellerıne saglık.Ev ekmeklerını bende çok sevenlerdenım bu tarifi bende denıyecegım.
ellerine sağlık senemcim çok güzel görünüyor
gerçekten harika olmuş canım.feyza hanımın ellerine sağlık.sevgiler.
bende evde kalan ekşimiş yoğurdum olunca içine tuz ve bir kaşık krema katıp kaynatıp tülbentten yada süzgeçten geçirerek elde ediyorum
ellerıne sağlık canım eee evde yapılınca basak guzel hemen fırından cıkınca sıcak sıcak yıyeceksın harıka gorunuyor
Yapan arkadaşın eline sağlık. :))
senemcim bu ne yaaa:((((
bayıldım ,bittim:)))
ellerine sağlık çok güzel olmuş canısı
ha haaa şaşırtım dimi :)) herkes eline sağlık diyor. Arkedeşler rica ediyorum okuyun yavv :D kandırdım işte :)
Yorum Gönder