Buzdolabında artık ben gidiyorum diyen ürünleri görünce hemen değerlendireyim dedim. Dere otları boyunlarını bükmüş, Ricotto peyniri ufaktan ekşimiş. rendelenmiş kaşar peyniri ''kuruyacağım beni bir şeye kattın kattın '' deyince hemencecik bir poğaça yapayım dedim.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1,5 paket kuru maya
- 1 su bardağı su
- 150 gr Ekici Ricotto peyniri ( Yoksa süt kaymağı da olur)
- 3,5 su bardağı un
- 100 gr Dereotu
- Kaşar peyniri
- Çörek Otu
- Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
- Margarini ufak ufak bölüp kaseye alın
- Dere otu ve un haricindeki tüm hamur malzemelerini kaseye alıp elinizle mıncıklayın.
- Unu da ilave edip yoğurun.
- İnce ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
- Kaşar peynirini rendeleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içinde açın.
- Ortasına kaşar peynirini koyun ve hamuru yanlardan ortaya katlayın ve üç kısımlarını da üst üste kat yapıp paket gibi sarın.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt üzerine alın.
- 20 dakika oda sıcaklığında bekletip üzerine yumurta sarısı sürün çörek otunu da serpip 178 dereceli fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Ilıkken servis yapabilirsiniz.( Ben 20 dakika bekletmedim siz bekletirseniz daha fazla kabarmış olur) Afiyet olsun.....
6 yorum:
Mis gıbı dereotu kokusu nefis olmuş canım ellerine saglık.
epeydir benimde canım çekiyordu ve beyaz fırından poğaça alırken gözüme takılınca sormadan aldım meğerse farklı bir tarifmiş içinde fındıklar vardı bütün bütün poğaçamı yiyorum fındık mı anlamadım çeyreğinde vedalaşmak zorunda kaldım :)
kendimi bildim bileli severim poğaçaları hatta sevmek az kalır bir tepsiyi ver burnumu soka soka yerim...görüntün de süper ,ellerine sağlık..olsa da yesem dedirttin bana:))takipteyim ben de beklerim.sevgi ile
kokulu kokulu derotlu harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Senemcim, sende bendensin, doğaçlama ne güzel şeyler yapıyorsun.Ellerine sağlık
Ne güzel bu poğacalar ellerine sağlık Senemciğim...
Yorum Gönder