EKS Mutfak akademisin de Erikli davetlisi olarak katıldığım Workshop' ta Şefim,z bizlere frik pilavı yapmıştı. Ben bu tarifi kendi evimde denemek için sabırsızlanıyordum. Frik bulgurunu bulmam öyle kolay olmadı ama sonunda Reis Gıda imdadıma yetişti. Almak isterseniz Carrefourlar da satılıyor ama ekspresler de değil büyük olanında. Frik bulguru is kokulu bir bulgurdur. Buğday başağı daha tazeyken alınıp sazların
arasına yerleştirilir ve sazlar biraz yakılarak başaklara is kokusu
sinmesi sağlanıp, tütsülenir.Tütsü tadını sevenler için mükemmel bir lezzet. Ben is tadını çok severim. Ekmek. peynir, balık ve Ete çok yakışıyor. Özellikle ramazan aylarında firik bulgurunu öneriyorlar. Tok tutma bakımından diğer bakliyatlardan daha uzun süre acıktırmıyor.
MALZEMELER:
4 kişilik
- 2 Su bardağı Reis Frik Bulguru
- 2,5- 3 bardak sıcak su
- 2 Adet soğan
- 2 adet Domates
- 1 Kapya biber
- 1 yemek kaşağı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Frik Bulgurunu yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletin.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın.Soğanları küp doğrayıp kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra küp doğranmış kapya biberlerini ekleyin.
- 1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip iyice karıştırın.
- Daha sonra domateslerin kabuklarını çıkarıp küp küp doğrayın ve onları da ilave edin .
- Frik bulgurunu ekleyin tuz ve baharatlarını da ekleyip sıcak suyunu verin.
- Suyunu çekince diriliğini kontrol edin. İhtiyaca göre kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
- demlendikten sonra servis yapabiliriniz afiyet olsun...( Firik bulguru diyer bulgurlardan biraz diri kalıyor)
4 yorum:
Antep'e gittiğimde almıştım bu pirinci, bulgura benziyor, çok güzeldi, ellerine sağlık.
A wonderful dish i'm sure! Have a nice day ahead!
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Merhaba,
Firik pilavını ben de çok merak ediyorum, hiç denemedim şimdiye kadar.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, en kısa zamanda yapmak istiyorum.Sevgiler:)
Yorum Gönder