Heyyttt beee. En afillisinden en şugarından bir Ay Çöreği nasıl yapılır derseniz. Ahanda böyle yapılır diye böğrümden koparak gelen cevap vereyim size :))
Deneme yanılma yöntemleri direk çöpe atılır. İç ve dış sesin de katkıları ile #Seneminyemekleri açılır. Ay çöreği tarifi itina ile alınır ve yapılır. Artık üstüne de şuracığa iki yorum attırın da bizde sevinelim diyorum. Küçüklerin gözlerimden büyüklerin ellerinden öperek tarifime geçmek istiyorum.
Hamuru için;
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Bir çimkik tuz
- 3,5 Bardak + 2 yemek kaşığı un
İç malzemesi;
- 500 gr kakaolu bayat kek
- 2 Yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli ( Karışık kuru meyve de olur )
- 4-5 adet incir reçeli
- 3-4 adet kuru kayısı
- 1/2 Su bardağı iri dövülmüş fındık
- 2 Yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt.
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
- File fındık ve susam
| Ay Çöreği |
YAPILIŞI:
- Bir kaseye hamur için olan malzemelerin hepsini un hariç katın ve elinizle karıştırın.
- Daha sonra unu ilave edip iyice yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz sert olmayacak. verdiğim ölçü yeterli gelecektir.
- Ay çöreğinin içi için keki bir kaseye ufalayın. portakal reçeliniz varsa sudan geçirip fazla şekerini alın ve içine ekleyin. Varsa incir reçelinden de aynı şekilde fazla şekerini alıp ufak ufak doğrayıp katın. Bunların hiç biri yoksa kuru meyvelerden karışım yapabilirsiniz. Kayısıda doğrayın içine.
- Fındık ve cevizi iri iri bıçakla çekin yada blender edip ilave edin
- 1 çay bardağı süte kakao ve damla çikolatasını ilave edip eriyince keke ilave edin ve tarçını da ekleyin.
- Tüm malzemeleri ilave edince elinizle iç malzemeyi yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde koparıp merdane ile yuvarlak olarak çok ince açın.
- İç harçtan yeteri kadar alıp açtığınız hamurun kenar kısmına uzunlamasına koyup hamuru üzerine sarın ve daha sonra uç kısımlarını ay çöreği şeklindeki gibi birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp sürün.
- Fındıkları yarım saat suda bekletip ince ince kesip üzerine ilave edin ve susam da ekleyip 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
15 yorum:
ellerıne sağlık canım cok güzel gorunuyor
Gerçekten güzel görünüyor ellerine sağlık:) sevgiler...
eline sağlık
ellerine sağlık.çok severim.lise yıllarım geldi aklıma okul çıkışı ne kadar yerdik.sevgiler...
Pastanedekileri aratmıyor ellerine sağlık canım:))
Bayat kekim var, reçelim var ve şansıma oğluşum İrlandadan yarın geliyor.Kesin o bayılır, yarın sabaha yapacağım,SENEMCİM, TEŞEKKÜRLER.
Eşimin en sevdiği cins çörektir.
Tarifi deneyeceğim. Adana'dan sevgiler Pırıl.
woheeeeyyy nezaman içim kıyılıp da canım bişey istese ve ben ne istediğimi bir türlü bulamasam, senin blogunu açtığım anda canımın istediği o şeyi buluyorum!! süperr süperrr!!!
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler
bu ne güzell bir sunum senemcimm:)
emeğine sağlık canım..
sevgiler..
:)
ellerine sağlık canımcım herzamanki gibi hem görüntü hem sunum harika.
çocukluğumdan beri en sevdiğimdir ayçöreği
leziz :)
Harika sunumla harika bir lezzet:)
Vee çokk severim.Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...
Ahh haa öldürdün beni Senemciğim buna bayılırım çok severim ben canımı çektirdin inan ki, ellerine sağlık olsun nefis görünüyor...
Harika görünüyor. Paylaşım için teşekkürler
Yorum Gönder