- 1 Bağ Deniz Börülcesi
- 2 Adet Közlenmiş kapya biber
- 1 Yemek kaşığı Kapari
- 2 Diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı Balzamic sirke
- 4/1 limon suyu
- Sızma Zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Börülcelerin iyice yıkayın ve kaynar suda 10-15 dakika haşlayın. Çok fazla haşlamayın elinizle kontrol edin sıyrılıyorsa hemen ocaktan alın ve soğuk suda yıkayıp süzdürün
- Börülcelerin kök kısmından uç kısmına kadar parmağınızla sıkarak çekin.
- Daha sonra börülcelerin hafif skıp fazla suyunu alın
![]() |
| Deniz börülcesi nasıl ayıklanır ? |
- Biberleri közleyip istediğiniz boyda doğrayın.
- Sarımsakları ezip limon suyu ve balzemic sirke ile karıştırın.
- Kaparileri suda bekletip fazla tuzunu alın ( Börülcelerde tuzlu olduğundan kaparilerin tuzunu alın)
- Kaparileri de ince ince kıyın vediğer malzemelerin içine ekleyin.
- Bol zeytinyağı gezdirip karıştırın. Tuz genellikle ihtiyaç olmuyor. İsteğe göre ekleyebilirsiniz.
- 1-2 saat bekletirseniz sosu emmiş olur ve daha lezzetli olur. Afiyet olsun...

4 yorum:
Deniz börülcesine bayılırım,nefis bir salata olmuş.Ellerine sağlık
ellerine sağğlıkk senemcimm..
harika görünüyor..:))
hayırlı ramazanlar..
:)
deniz börülcesi hiç yemediğim bir sebze
denemek istiyorum açıkçası
eline sağlık canım
Ege den bir lezzet ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder