| Sebzeli tavuk yemeği |
2 kişilik
- Yarım tavuk
- 2 adet patlıcan
- 3 domates
- 3 sivri biber
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası
- tuz, karabiber
- kekik
- zeytinyağı
- Bütün tavuğu kasapta ortadan ikiye böldürün ve satırla kemikli olarak kuşbaşı doğrattırın. derisi üzerinde kalacak. Kullanacağınız kısmı yaptırabilirsiniz. Yarısı fazlasıyla yetiyor iki kişiye
- Tencereye zeytinyağını alın tavukları 5-10 dakika çevirin ve salçasını ekleyin 2-3 dakika da o şekilde kavurun.
- Ben patlıcanı suda bekletmiyorum siz isterseniz bekletin. Alacalı doğrayın.
- Domates, biber, patates ve sarımsakları da doğrayıp hepsini tavuklara ilave edin. 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyin ve baharatlarını atıp kapağını kapatın tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Arada çok dağıtmadan alttan üstüne karıştırın. ( Dilerseniz güveçte de yapabilirsiniz. Üzerini iyice kapatıp fırında 50 dk pişirmeniz yeterlidir.)
- Afiyet olsun...
9 yorum:
of ne güzel bir kış yemeği olmuş,bende severim bu tarz yemekleri,ellerine sağlık:)
Filizcim bende bayılıyorum bu yemeğe şimdi marketten geldim niye tavuğu doğratmadım ne pişman oldum kendim satırla yapabilirmiyim acaba :(( off canım çekti
çok güzel görünüyor...
ekmeği bana bana yemek istiyorum :))
canım elerine sağlık...
bence de nefis olmuş,eline sağlık.
teşekkürler Senemcim, ellerine sağlık, tavuğu çok seven çocuklarıma bir alternatif yemeğim oldu.
Şuan ne kadar isterdim şu yemeğin önümde olmasını,ekmek banıp yemesini :)
Ellerine sağlık Senemcim..
Muhabbetle..
Senem tavuklu olunca yüzüm gülüyor, ben bayılırım, ellerine sağlık canım..
Paylasim icin size cok tsk.uzun zamandir bulamadigim bir tarif dayim yapardi tadina doyamazdim beni ihya ettiniz tekrar tsk.gercek usta nejlet Sagirkaya
basit ama çok lezzetli bir yemek. benimde rahmetli annem yapardı yanınada karpuz keser yerdik :)
Yorum Gönder