HANIM GÖBEĞİ TATLISI
 |
| Hanım Göbeği |
Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 50 gr tereyağı (1 yemek kaşığı )
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 çay kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Yapılışı
- Öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılıp soğutulur
- Tencereye
su ve yağ tencerede yağ eriyene kadar karıştırılır.
- Daha sonra un ilave edilir ve kaşıkla karıştırılarak helva gibi pişirilir.
- soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir nişasta ve limon suyu katıp iyice özeleşene kadar yoğurulur. Çok yumuşak bir hamur olacak. Ellerinizi yaglayıp cevizden büyüklüğünde parçalar koparılır
yuvarlanır ortası parmakla delinip simit sekli verilip soğuk yağın içine atılır.
- Altı kısık olarak hamurlar pişirilir. İyice kızarınca soğuk şerbete atın bir kaç dakika bekletip servis tabağına alın.
Senem'in Yemekleri Facebook sayfası için burayı tıklayabilirsiniz.
6 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel bir tatlı olmuş şimdi olsa hiç yok demezdim.
güzel bir tarife benziyor bende yazdım deneyeceğim teşekkürler..*-*
Ellerinize sağlık adını da :) tadını da çook sevrim. sevgilerimle...
Annem çocukluğumuzda yapardı,bir an o günlere gittim..Artık ben yapıp onlara ikram etmeliyim,büyüdüm...
Denedim çokta şahane oldu eşim ve çocuklar çok beğendik hanım göbeği tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize ve emeklerinize sağlık... Sağolun.
Aysun hanım çok teşekkür ederim yorum için. genellikle deneyipte yorum bırakmıyorlar çok mutlu oldum. Afiyet olsun sevgiler iyi bayramlar.
Yorum Gönder