| Mısır Ekmeği |
Malzemeler:
- 3 su bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı ayran
- 2 su bardağı ılık su
- 100 gr erimiş tereyağı
- 10 gr kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
Yapılışı:
- Öncelikle Hecha döküm tencerenizi 250 derecede 20 dakika kızdırın.
- Çok ince olmayan elekten mısır ununu geçirin. Buğday ununu da eleyin karışıma. Kabartma tozu ve tuzunda ekleyip karıştırın.
- Ayran, su ve yağı karıştırın. Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika çırpın. Unlu malzemeyi de ekleyip iyice karıştırın.
- Fırında kızan tencereyi çıkarın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp fırçayla her yanına yedirin ve ekmek hamurunuzu döküp spatula ile düzeltip kapağını kapatıp fırına koyun. Fırın derecesi 200 civarında olsun.
- 10 dakika sonra kapağını çıkarıp fırını 175 dereceye getirin.
- Arada ekmeğin üstüne su püskürtün ki kabukları çok kuramasın. Ben en son 2-3 dakika ızgarasını açıp üst kısmının iyice kızarmasını sağlıyorum.
Senem'in Yemekleri Facebook sayfası için burayı tıklayabilirsiniz.

3 yorum:
eline sağlık senemciğimm..
özlemiştim mısır ekmeğini köye gidince anneme yaptırayım bari :)
tatlım ne köyü ben sana yaparım. tabi sen daha erken gidersen ozaman mısır unuda getir bize :)))
canım ellerine sağlık bu aralar bende evde kepek ve yulaf unlu ekmek yapmaya başladım mısır unundanda deneyeceğim.
Yorum Gönder