Malzemeler:
- 1 kilo kanlıca mantarı
- 1 adet soğan
- 3 adet yumurta
- tereyağı ve zeytinyağı
- tuz , karabiber
- Knorr tavuk jel
- yeşil soğan
- Mantarları iyice ayıklayıp 3-4 su temizleyin. Diğer mantarlar gibi susuz temizleyemezsiniz çok kumlu oluyor ve hep aralarına dolmuş oluyor.
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Mantarları da ince ince doğrayıp soğanlara katın. Suyu salacaktır isterseniz bu sırada tavuk jeli atın ve tuzla karabiberini ekleyip kavurmaya devam edin.
- Diğer yandan yumurtaları çırpıp tavada omlet şeklinde iki taraflı pişirin. Soğuduksan sonra ufak ufak kesin.
- Mantar suyunu çekince biraz daha kavurun ve yumurtaları ekleyip karıştırıp ocağı kapatın. Servis etmeden önce ince kıydığınız yeşil soğanları ekleyin.
Tabaklarız Keramika Seramik diğer ürünleri görmek için burayı tıklaya bilirsiniz.
Senem'in Yemekleri Facebook sayfası için burayı tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder