Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta
- 1 litre süt
- 2 paket vanilyalı şeker
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sade krem şanti
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı kadayıf
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Un, nişasta, şeker ve vanilyayı tencereye alın. Bir bardak sütü ekleyip tel çırpıcı ile topaklanmadan karıştırın. Yumurtaları da ekleyip karıştırmaya devam edin ve sütün kalanını da ekleyin.
- Orta ateşte kaynayana kadar telle karıştırarak pişirin.
- Koyu muhallebi olduğundan ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın.
- Kadayıfları çok küçük kıyın.( Ben dipfrizde bulunduruyorum kadayıfı hemen çıkarıp çözülmeden elle parçalarsanız daha kolay ufaltırsınız )
- Yağsız bir şekilde tavaya alın ve pembeleşene kadar kavurun.
- Kadayıflar olmaya yakın fındıklarıda atıp beraberce kavurun. 2 yemek kaşığı şekeride ekleyip ocağı kapatıp karıştırmaya devam edin şeker topak olmasın.
- Şekerler kadayıfın içinde tamamen erimiyor erirse yapış yapış olur. Şeker ekstra çıtırlık verecek kadayıfa.
- Ara sıra karıştırarak kaymak oluşmasını engellediğiniz ve soğuttuğunuz muhallebinin içine bir paket şantiyi ekleyip mikser ile 10 dakika çırpın.
- Tavsiyem tek kişilik kaselerle servis edin. Muhallebiden kaselere alın ve üzerine kadayıftan iki kaşık ekleyin. Ben dibine de koymuştum ama pek esprisi olmadı görsellikten başka :)
Son zamanlarda çok sevip tükettiğimiz bir o kadarda kalorisi bol bir tatlı oldu.Gerçi benim gibi emziren anneler yoğunluktan öğünleri atladığından pek zararı yoktur kanaatindeyim :)))
kadayıflı tatlı, kadayıflı muhallebi, kadayıflı tavuk göğsü, kadayıflı tarifler, kadayıf, tek kadayıf, tel kadayıflı tatlılar

1 yorum:
Çok iştah açıcı bi görüntü ellerine sağlık....
Yorum Gönder