Sayfalar
- Ana Sayfa
- ÇORBA TARİFLERİ
- ET YEMEKLERİ
- BALIK YEMEKLERİ
- BEBEK MAMALARI
- EKMEK TARİFLERİ
- FIRIN YEMEKLERİ
- GÜVEÇ YEMEKLERİ
- HAMUR İŞİ
- MEZE ÇEŞİTLERİ
- PASTALAR
- UZMAN TV
- TATLI ÇEŞİTLERİ
- DONDURMA TARİFLERİ
- TAVUK TARİFLERİ
- DUKAN DİYET TARİFLERİ
- ZEYTİNYAĞLI TARİFLER
- ETKİNLİK
- KAHVALTILIK
- VİDEOLU TARİFLER
- SALATA ÇEŞİTLERİ
- KIŞ HAZIRLIKLARI
- SAĞLIKLI BESLENME
- BUTİK PASTACILIK
- MAKARNA VE PİLAVLAR
19 Haziran 2014 Perşembe
ÇİKOLATALI MOUSSE (Mus)
Ne zamandır bu tarifi eklemek için uğraş verdiğimi bir bilseniz şaşarsınız. Ezgi Deniz her gün huy değiştirip duruyor. Ondan vakit bulup artık tarif eklemek lüks oldu. Şu anda uyuyorken gece mece demeden tarifi yazacam arkadaş dedik ve yazmaya başladık. Vatana millete hayırlı olsun. Bu arada bu tarifi hayatınızın bir dönemimde mutlaka deneyin derim. Çikolataya doyduğunuzu hissetiğiniz ve yedikçe de yiyesiniz gelen bir tarif. Asla uzun bir ara veremiyorsunuz tekrar yapmak için. Misal ben yarın yapacağım daha geceden hayalini kurmaya başladım :)
Malzemeler:
250 gram bitter çikolta (%70) 1 çay bardağı süt (sıcak) 2 yumurta sarısı 4 yumurta beyazı 1 paket krema (soğuk) bir çimdik tuz 2 yemek kaşığı şeker Yapılışı:
Malzemeler:
250 gram bitter çikolta (%70)1 çay bardağı süt (sıcak)2 yumurta sarısı4 yumurta beyazı1 paket krema (soğuk)bir çimdik tuz2 yemek kaşığı şeker
Çikolatayı benmari usulü eritin, eridikten sonra benmariden alıp bir kenarda bekletin.
Yumurta sarılarını bir kase içinde çatalla hafifçe çırpın ve bir kenara ayırın.
Ufak boy bir tencerede süte şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynama noktasına getirip ateşten alın.
Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine damla damla dökerek tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Yumurta sarıları çok çabuk pişip katılaşır onun için yavaş ekleyin.
Sütlü karışımı erimiş olan çikolataya ekleyip karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabına yumurta beyazlarını koyun, benmaride pişmeden çırpın. Kaseyi hemen soğuk su tenceresine oturtun pişmeye devam etmesin.
Bir çimdik tuz elleyip son kere çırpın. Tel çırpıcıyı kaldırdığınızda ucundaki yumurta beyazı havada kalacak şekilde kıvam alacak
Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Geri kalan kısmını da ekleyip, bu sefer çok fazla havasını kaçırmamaya dikkat ederek daha hafif hareketlerle yedirin.
Karıştırma kabına kremayı döküp ters çevirdiğinizde akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, tekrar söndürmemeye özen göstererek karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
#çikolatalımoussetarifi #mousserecipe #masterchef #moussetarifi
Gönderen
SeneminYemekleri
Etiketler:
çikolatalı mousse,
çikolatalı mus,
çikolatalı tatlı,
TATLI ÇEŞİTLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


2 yorum:
Ellerine sağlık kıvamına bayıldım, nefis...
çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder