Malzemeler:
- 4,5 s. bardağı un
- 5 yumurta
- 1 k. fincanı su
- 3 y. kaşığı tereyağı
- 1 t. kaşığı tuz
- 200 gr beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- Açmak için 1 bardak nişasta 1 bardak un karışımı
Yapılışı: - Unu tuz, su ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Hamuru
10 eşit parçaya ayırın. Her birini yuvarlayıp beze haline getirip 30 dakika
dinlendirin. Bezeleri unlanmış zeminde üzerlerine nişastalı un serperek tepsi
büyüklüğünde açın. Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayın.
Tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Yufkaları 1 dakika haşlayıp
kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün. 4 yufkayı aralarına
tereyağı sürerek tepsideki yufkanın üzerine yayın. Maydanozu kıyıp peynirle
karıştırın, böreğin üzerine serpin. Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek
tepsiye yayın. 2-3 kaşık tereyağı gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında 40
dakika pişirin. Afiyet Olsun.
Yufkaları dörde bölüp haşlayabilirsiniz. Üst ve alt katını bütün olarak haşlamadan seriyorsunuz

2 yorum:
sevmeyen yoktur kesin, ellerine sağlık , mutlu bir bayram dilerim.
Mrb şuana kadar çok degisik malzemelerle ilginc gelebilecek borekler yaptiniz mi varsa tarifini alabilir miyim?
Yorum Gönder