Malzemeler;
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7-8 yeme kaşığı şeker
- 1 vanilya çubuğu ( yoksa 2 paket şekerli vanilin)
- 1 paket kremşanti
- 100 gram bitter çikolata
- 1 paket krema
- Süslemek için çilek
- Tencereye un ve nişastayı ekleyip sütün bir kısmı ile çırparak karıştırın.
- Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip içini bıçakla kazıyıp sütlü karışıma ekleyin.
- Ocağın üstünde karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp karıştırın ve üzerine kaymak tutmaması için streç filmi muhallebinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip 10 dakika mikser ile çırpın.
- Kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. kremayı kaynatmamaya dikkat edin.
- Muhallebileri kuplara paylaştırıp üzerine çikolatalı sosu gezdirin. Meyve taneleri ile süsleyip buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet Olsun.

2 yorum:
her zaman tercihimdir sütlü tatlılar.ellerine saglık.
Teşekkür ederim canım. Sütlü tatlı benimde tercihim ama onuda fazla kaçırıyoruz galiba ;)
Yorum Gönder