Bir kere denedin mi bağımlısı olduğunuz bir makarna.
Penne
Arabiatta
- 1 kilo Penne makarna
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates konservesi
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak püresi sarımsak granül
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay bardağı haşlama makarna suyu
- Yapılışı;
- Tencereyi ısıtıp sıvı yağını ekle
- Soğanları ekleyip 10-15 dakika saydamlaşana kadar sotele.
- Sarımsakları, tuzu, şekeri ve salçayı ekleyip kavur.
- Domates konservesi ve makarna suyundan 150 ml ekleyip kapağı kapalı sosu çektir
- Fesleğenleri ekle 2-3 dakika beraber sosla özleşsin.
- Makarnaları ekleyip 4-5 dakika çevirip ocağı kapa.
- Paketlemeye gitmeden tat kontrolü yap.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder